amintirile se pierd odată cu dinţii

(autobiografie) 

 
fluturii. mari. albi. poate de gheaţă. poate de varză. în spatele lor luna. abia apoi sânul cu lapte. nu puteam crede. am muşcat. aşa am descoperit mama. sau dragostea. sau carnea. sau noţiunea de dumnezeu. chiar şi afecţiunea are nevoie de calorii şi de calciu.

primii paşi. au venit de la sine. voiam să iau lumea în piept. mi-am dat seama că nu am să împung vreodată. deja eram sătul de aşteptare. lipsa coarnelor este o formă de amputare. mersul de-a buşilea nu-l puteam suporta. 

lucrul în lemn l-am deprins înainte de a învăţa scrisul. arcuri şi săgeţi. săbii şi cruci. prăştii. Ai crede că cruzimea se amplifică din nimic. accidental am ucis. păsări. şi pisici. şi broaşte. poate şi altceva. începuse să-mi placă. de atunci nimic nu a mai fost întâmplător.

au urmat adevărul şi minciuna. copiii mai mari le numeau liniuţe şi bastonaşe. propoziţii întregi. „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa.” dar trupurile de carne pe care le iubeam mureau. toţi spuneau că e bine când era rău. oriunde aş fi plecat ajungeam invariabil în altă parte.

exemple: am plecat pe munte şi am ajuns în oraş. am plecat la şcoală şi am ajuns pe maidan. am plecat în deşert şi am ajuns la mare. am plecat la liceu şi am ajuns la cârciumă. am plecat la mănăstire şi am ajuns în patul uneia. am plecat la facultate şi am ajuns în armată. am plecat să mă spovedesc şi am ajuns într-o încăierare.

pleci să trăieşti şi ajungi să mori

de la virtuos la ticălos e o diferenţă de fapte mărunte

Add new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.