motive pentru care să (nu) te însori

1. s-a dovedit în cele din urmă că lumina nu este constantă. cu ani în urmă când susţineam lucrul acesta prin cârciumi prietenii râdeau. la început eram singurul însurat. nu aveau cum să înţeleagă faptul că de exemplu corpul se curbează în apropierea verighetei. că de fapt noi nu vedem. celulele din ochi văd. lucruri care nici nu contează dacă la rândul lor ne pot converti în culori. pentru că nu există amiază. soarele rămâne pururi la orizont. apele sunt îngheţate. plantele inexistente. a fi carnivor este o excentricitate a vieţii. şansa de a fi mâncat scade direct proporţional cu numărul anilor de viaţă petrecuţi până la maturitate. şansa de a muri de foame creşte direct proporţional cu numărul anilor de viaţă scurşi după maturitate. prin urmare nimic nu mă împiedică să gândesc sufletul drept o formă de fuziune nucleară. dragostea? ura? compasiunea? a visa etc? radiaţii.

 

2. pornirea către celălalt este un impuls. el nu sporeşte şi nu scade. nu există moarte. pentru fiecare zi trăită primim la schimb căldură. căldura unui surâs. a unei lacrimi. hrană. adăpare. adăpost. împerechere. perpetuare. alienare. alinare. nuanţe ale unui spectru altfel inexistent sub această formă. totul în virtutea unui echilibru căruia puţin îi pasă de micile noastre dezechilibre. nu este nici o diferenţă de stare între a te îndrăgosti pentru că eşti beat sau a fi beat de fericire. noduri în stomac. noduri în gât. noduri. sentimente peste care dacă am sufla fum lumina ar trece ca printr-un filtru. am putea observa astfel că universul este compus din doi protoni şi doi neutroni. restul e istorie ştiinţifică sau mistică. „nebunie şi tristă şi goală”.

 

3. două lucruri dau sens existenţei umane: copiii şi vecinii. cu cât îi iubeşti mai tare pe unii cu atât mai puternic simţi nevoia să îi baţi pe ceilalţi. şi invers. copiii aşa pentru că într-o zi vor fi vecinii unor nevinovaţi (încă). toţi vecinii au: pisici care se împerechează (noaptea). câini care urlă când aud sirene de la kilometri (idem). cocoşi care cântă din oră în oră (idem). amante/amanţi despre care află partenerul (idem). socrii cu care nu se înţeleg (idem) etc. toate dintr-o singură cauză: erecţii şi/sau orgasme care nu se mai petrec. şi e firesc. dacă la început importantă era inima carnivorul ajuns la maturitate descoperă că şi celelalte organe sunt cel puţin la fel de importante. anxietate. depresie. psihoză. insomnie. coşmaruri. mitomanie. cleptomanie. pedofilie. zoofilie. necrofilie. scatofilie. dumnezeu prezent încă de la -273 grade celsius.

 

murind vocea ni se preschimbă c-o octavă

precum fecioarelor dezvirginate-n lift

Add new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.