să (nu) iubeşti

la început îi duci o floare. târziu în noapte. când greierii confundă aerul din găurile pământului cu zorii. roua dintre frunze o face să pară de diamant. nu doarme. niciodată nu doarme. sălbăticiune hăituită în suflet pândeşte sunetul care-ţi trădează paşii. uneori nesiguri. alteori nici atât. dacă şi-ar ţine respiraţia razele lunii ar îngheţa pe geam.

alt început. îi duci flori. multe flori. aceleaşi flori. o singură dată pe an magnolii. sari garduri. eşti alergat de câini de proprietarii de magnolii de vecinii proprietarilor de magnolii de patrulă de vânzătorii de noapte de măturători de aurolaci de taximetrişti de dumnezeu-mai-ştie-cine. când furi magnolii întregul univers complotează împotriva-ţi.

când nu există început nici sfârşit nu există. la mijloc de întâmplare eşti străin. te-ai îngrăşat. nu mai sari garduri. cu mulţi dintre proprietarii de magnolii te-ai împrietenit. eşti prea demn să mai furi sau să cerşeşti mărgăritare. o floare ar fi prea puţin. flori multe deseori ai dus la mort. te strângi în tine şi speri că ochii exoftalmici vor spune ceea ce tu ai amuţit. ai înţeles de mult că nimeni nu se îndrăgosteşte de un melc.

cerul te apasă. pământul te apasă. fărâma de viaţă din tine spune că ar fi cazul să scapi. urci în maşină şi goneşti. fiecare kilometru îţi regenerează o celulă. dumnezeule! te cutremuri la gândul că pământul e atât de mic. ai avea nevoie de o navetă spaţială. de un coşciug de sticlă aruncat în vid. singurul loc în care ai simţi că stelele-s moarte şi tu eşti viu.

apoi te trezeşti. îi duci cafeaua. sau un ceai. după preferinţe. îi duci gunoiul. îţi duci gunoiul. o pereche înseamnă doi oameni care produc acelaşi tip de gunoi. full of shit. întotdeauna gunoiul tău este mai pestilenţios. dacă nu crezi încercă să bei apa unor flori pe care le-ai ţinut în vază zeci de ani şi zeci de mii de kilometri. doar universul ştie.

la început a înflorit un gând. lumină s-a făcut mai târziu.

Add new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.